14 Mayıs 2020 Perşembe

Forumları Oluşturan Etkenler

Forumların çalışma temeli insana ve o insanların açtıkları başlıklara ve yorumlara bağlıdır. Bu insanların hareketlerini denetleyen ve forum içindeki bazı önemli kararları alan yöneticiler bulunmaktadır. Forumdaki her iş için yüksek yetkilerle donatılmış kişilerdir. Üyelerin onaylanması, yeni forumların oluşturulması gibi işler en bilindik eylemleri arasında sayılır. Moderatör ise en yetki sahibi ikinci kişi konumundadır.

Bu kişilerin forumdaki görevi, postaları onaylamak, taşımak, düzenlemek ve silmektir. Kullanıcıların yasaklanması da bu görev kapsamı içinde yer alır. Forumun iyi ve düzenli işlemesinde bu kişilerin katkısı çok büyüktür. Moderatörler yöneticiler tarafından atanabilir. Forumun bir diğer ayağı ise üyelerdir. Forum kurallarını kabul edip kaydolan, başlık açabilen ve başlıkların altına yorum yapabilen kişilerdir.

Forumlarda Hoş Karşılanmayan Tutumlar

İnsanların temelini oluşturan forumlar için platformun değerinin ve kalitesinin korunması için bazı değerlere saygı gösterilmesi talep edilir. Başkalarının inançlarına, düşüncelerine saygı duymadan konuşmak bu bağlamda hoş karşılanmaz. Aynı şekilde ırkçı yaklaşımlardan da olabildiğince uzak kalmak ve kibar bir dille konuşmak kaliteyi belli bir seviyede tutmak için gereklidir.

Bu yerler insanların birbirleriyle kolayca iletişime geçebildikleri yerler olduğu için sohbet ortamı yaratılabilir. Arkadaşlık ilişkileri kurulması bu şekilde olabildiği gibi tersi de mümkündür. Bunun engellenmesi için ircforumlari kapsamında insanların birbirleriyle saygı çerçevesinde konuşarak duygu ve düşünce paylaşımı yapmaları en doğrusudur. Bu tarz davranışlar gereksiz kavgaların ve sinir harbinin de önüne geçmiş olur. Kavgacı kişilerle karşılaşıldığında görmezden gelmek en iyisidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder